Skip to content

Met de komst van Wim Schoemaker versterkt InfraHealth haar team met een zeer ervaren projectmanager in de zorg. Vanaf 2008 heeft Wim bij zowel bij Isala als Treant Zorggroep in de rol van Projectmanager aan diverse complexe IT projecten gewerkt. Met deze ervaring voegt Wim direct waarde toe aan de ontwikkeling van InfraHealth en zijn we nog beter in staat in te spelen op de groeiende vraag uit de markt.   

Wim is 56 jaar een woont samen met zijn vrouw Petra al jaren in Meppel. “Een leuk stadje met genoeg mogelijkheden om in het mooie centrum lekker wat te gaan eten of te drinken. En voor ons heel centraal gelegen.” Is het antwoord van Wim op de vraag of Meppel bevalt. “Dat Meppel ook de thuishaven van InfraHealth is,  is vooral toeval en heel handig voor de momenten dat ik niet bij de klant zit, maar op kantoor.”

Wim en zijn werkervaring

Wim is een geboren Fries. Opgegroeid in Emmen en heeft later in Groningen gewoond. Sinds 1990 zit hij in de automatisering. Hij heeft bij meerdere automatiseringsbedrijven gewerkt waaronder in Zwolle bij Computerij en Avensus als Consultant en Projectmanager. Daarna als teamleider van de afdeling systeembeheer en de Service Desk bij Yarden.

“In 2008 heb ik de overstap naar de zorg gemaakt. Acht jaar bij Isala en drie jaar bij Treant Zorggroep.” Gaat Wim verder. “In die tijd heb ik Jan leren kennen en later kwam ik ook Niek tegen in het werk. De mannen van InfraHealth zijn mij dus niet vreemd en we weten wat we aan elkaar hebben. In mijn tijd bij Isala vond ik vooral de complexiteit die zo’n grote zorgorganisatie met zich mee brengt erg interessant. De fusie met het ziekenhuis in Meppel en het integreren van beide systemen was een geweldige klus. Maar ik heb daar zo veel projecten in goede banen mogen leiden. Vaak op het snijvlak van IT en Techniek. Dan voel ik mij als een vis in het water. Die ervaring neem ik nu mee naar InfraHealth en haar klanten. Zo heb ik in de laatste fase bij Isala in de rol van delivery manager meegewerkt aan het nieuwe EPD (elektronisch Patiënten Dossier).”

De laatste jaren was Wim actief bij Treant Zorggroep. “Een zorggroep met een breed en divers aanbod in zowel cure als care en dat zag je terug in mijn werk. Juist dat vond ik erg leuk. Eén organisatie, maar met verschillende wensen en culturen per locatie.” Zegt Wim. “Wat ik belangrijk vind is dat de verbeteringen en vernieuwingen die we op IT gebied doorvoeren uiteindelijk impact hebben op de kwaliteit van de zorg en positieve invloed hebben op het kernproces. Denk bijvoorbeeld aan een goed functionerend portaal voor de patiënt, zoals een ‘Mijn Treant’ omgeving. Het doel van een ziekenhuis is natuurlijk mensen beter maken. Maar dit soort systemen dragen enorm bij aan duidelijke en transparante communicatie, mits ze goed functioneren en goed zijn ingericht. Dat maakt het leven veel makkelijker voor alle partijen. Zowel voor de patiënt als de zorgverlener. Maar ook oplossingen voor innovaties zoals beeldbellen met patiënten die prima op afstand zorg kunnen ontvangen. Het bieden en ontvangen van goede zorg kost dan simpelweg minder tijd voor beide partijen. Dat is pure winst en zorgt voor effectievere zorg.

Visie en rol

De laatste jaren ben ik veelvuldig bezig geweest met het verbeteren en realiseren van netwerkprojecten. Dit zijn vaak complexe processen met veel impact op de organisatie. Dat vraagt om een goede begeleiding en duidelijke communicatie intern. Daar zit een belangrijk deel van mijn taak. Mensen meenemen in wat er gebeurd en waarom we dat doen. Covid heeft ons nog meer inzicht gegeven in waar dingen beter kunnen op het gebied van IT in de Zorg. Kijk bijvoorbeeld naar de impact van Zorgdomotica en hoe we dit nog beter en slimmer kunnen gebruiken. Mijn ambitie is om, vanuit de visie van InfraHealth op waar het beter kan en moet als het gaat om slimmer werken, het verschil te maken voor onze klanten. Of het nu gaat om cure of care. Waar knelt het en hoe gaan we dit oplossen. Mijn rol is die van regievoerder. Dat ik in het speelveld van alle leveranciers, mogelijkheden en belangen de optimale oplossing vind voor de klant en zijn kernvraag. Van oud naar nieuw. Het doel is maximale functionaliteit voor zorgverlener en patiënt. In de praktijk moet het altijd direct in één keer goed. Zo krijgen de gebruikers namelijk vertrouwen in de techniek als middel voor verandering. Dan wordt het voordeel positief ervaren en gaat men er gebruik van maken. Dat innovaties vanaf het eerste moment direct een positieve bijdrage leveren in het werk van de gebruikers in mijn ogen de sleutel tot succes. Dat is ook mijn persoonlijke belofte. Als het moet functioneren, dan functioneert het ook.

Dit is Wim in zijn werk

Ik ben een teamplayer. Ik hou van zelfsturende teams. Met mijn ervaring vind ik het leuk om jonge talenten beter te maken en nog beter te laten functioneren. Ik houd de boel bij elkaar, bepaal de koers en neem verantwoordelijkheid over het resultaat. En succes? Dat behalen we samen.

De rol van adviseur vind ik leuk. Ik sta voor kwaliteit en ben opgeleid in het agile werken. Mijn kenmerk is dat ik pragmatisch perfectionist ben. Het moet gewoon goed, maar wel binnen de kaders die daar voor gesteld zijn. Gewoon dat doen wat nodig is om de zaak voor elkaar te maken.

Waarom InfraHealth?

Ik ben vanaf dag één direct vol aan de slag gegaan. Niet geheel toevallig bij zowel Treant als Isala. Bij Treant ga ik mijn bestaande werkzaamheden aan een netwerkproject netjes afronden. Bij Isala ga ik twee projecten oppakken. De verhuizing van het zorgportaal ‘Mijn Isala’ en een Windows 10 upgrade. Beide in de rol van projectmanager.

Waarom ik voor InfraHealth heb gekozen? Ik ben een gevoelsmens. De gesprekken met Jan, Niek en Tjerry hebben me over de streep getrokken. Dat voelde gewoon heel goed. In het verleden heb ik vanuit een commerciële rol met partijen gewerkt. Later meer vanuit de interne organisatie. Dat commerciële, dus vanuit een externe rol miste ik wel. Je kijkt anders naar zaken. Minder afgeleid, meer focus op wat moet gebeuren. Nu mag ik weer in rol van leverancier, als adviseur en als regisseur aan de slag. Maar wel in de filosofie van InfraHealth. Door naast de opdrachtgever te staan, waarbij we schouder aan schouder de oplossing maken. Ja, dat spreekt mij aan.

Als er één bedrijf is dat vanuit IT het verschil gaat maken in de zorg in Noord-Nederland dan is dat InfraHealth. Daar wil ik bij horen. En ze zijn ambitieus. Ik wil onderdeel uitmaken van de groei die ze voor ogen hebben. Ik geloof er in dat binnen enkele jaren de dan meer dan 20 IT professionals van InfraHealth en HealthDomotics de norm zijn in wat IT voor de zorg kan betekenen.

ZELF AAN DE SLAG BIJ INFRAHEALTH?
Wil jij zelf aan de slag bij InfraHealth als Domotica Consultant, IT Consultant of IT Projectmanager? Bekijk hier alle vacatures of solliciteer via solliciteren@infrahealth.nl.

Wil je meer weten of heb je een vraag? Bel dan met Niek Ferwerda op 06-22883111.

De 8 meest gestelde vragen door zorgorganisaties over zorgdomotica beantwoord – deel 1

Zorgdomotica biedt veel voordelen voor de zorgvrager, de zorgprofessional én de organisatie. InfraHealth helpt organisaties bij het selectietraject van zorgdomotica. Dat doen we van Aanvraag tot Zorg, het moment dat
Lees meer...

Zorgtechnologie, daar wordt de zorg écht beter van

Als onafhankelijke dienstverlener op het gebied van zorgtechnologie bieden we alle kennis en kunde om zorginstellingen met IT-projecten te helpen. Wij hebben veel inzicht in de ontwikkeling van zorgtechnologie en
Lees meer...
slimme technologie

Toonaangevende zorgtechnologie

InfraHealth is de kennispartij voor technologie in de zorg. Daarom zijn we altijd alert op de technologische ontwikkelingen in de markt. We hebben een aantal collega’s gevraagd wat op dit
Lees meer...