Skip to content

IT in de zorg gaat niet alleen om computers en zorgdomotica. Steeds vaker wordt ook telefonie en televisie via internet aangeboden. Zo hielpen we een zorgorganisatie in het noorden van het land met het aanbieden van televisie via de zorgtablets voor hun cliënten. Iedereen een eigen tablet, een abonnement afsluiten en kijken maar? Helaas, zo makkelijk werkt het niet. Er komt veel meer bij kijken.

Televisie kijken via de tablet is thuis best simpel. Je verbindt de tablet met het internet, installeert één van de bekende apps, sluit een abonnement af en het werkt, ook als je met meerdere familieleden tegelijk wilt kijken. Maar willen 60 cliënten tegelijk tv-kijken, dan komt daar wel iets meer bij kijken. De apps voor consumenten zijn niet gemaakt voor grote aantallen gebruikers en al die gebruikers tegelijk hebben heel wat bandbreedte nodig. Hier zijn zakelijke abonnementen voor. Voor je die afsluit, moet je eerst goed in beeld hebben wat je nodig hebt en hoe je het beheer wilt regelen.

Vooraf inventariseren

Voor deze zorginstelling maakten we eerst een overzicht van de wensen en mogelijkheden van de oplossing. Maar ook keken we naar de beperkingen van de infrastructuur:

  • Hoe automatiseren we beheer, distributie en administratie van de TV-app?
  • Wat is de beschikbare bandbreedte op het wifi en op de internetontsluiting?
  • Hoe gaan de app en de verbinding om met veel gebruikers tegelijk?
  • Welke tablet is geschikt (iOS / Android)?
  • Hoe geven we de zorgapplicaties op de tablet voorrang op radio en TV?
  • Welke app en welk abonnement is geschikt?
  • Hoe borgen we oneigenlijk gebruik van de TV-app?

Net dat stapje verder: toekomstbestendig voor iedereen

Met het antwoord op al deze vragen realiseerden we een stabiele, laagdrempelige en makkelijk te gebruiken oplossing voor TV op de zorgtablet voor de cliënten. Toch was volgens ons de vraag van de zorginstelling voor toekomstbestendige TV nog niet helemaal opgelost. Bij navraag bleek dat een deel van de oudere cliënten veel liever ‘gewoon’ via een normale televisie kijkt. TV via de tablet is toekomstbestendig maar voor sommige cliënten nog net wat te futuristisch. Daarom legden we in elke kamer ook een voorziening aan voor een ‘gewone’ TV. De zorginstelling kan nu altijd kiezen om voor één of meerdere cliënten óók traditionele televisie aan te bieden.

InfraHealth, voor alle IT-vraagstukken

Ook met vraagstukken over televisie, radio en telefonie kun je bij ons terecht. Ben je benieuwd wat voor oplossingen wij voor jouw organisatie kunnen vinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De 8 meest gestelde vragen door zorgorganisaties over zorgdomotica beantwoord – deel 1

Zorgdomotica biedt veel voordelen voor de zorgvrager, de zorgprofessional én de organisatie. InfraHealth helpt organisaties bij het selectietraject van zorgdomotica. Dat doen we van Aanvraag tot Zorg, het moment dat
Lees meer...

Zorgtechnologie, daar wordt de zorg écht beter van

Als onafhankelijke dienstverlener op het gebied van zorgtechnologie bieden we alle kennis en kunde om zorginstellingen met IT-projecten te helpen. Wij hebben veel inzicht in de ontwikkeling van zorgtechnologie en
Lees meer...
slimme technologie

Toonaangevende zorgtechnologie

InfraHealth is de kennispartij voor technologie in de zorg. Daarom zijn we altijd alert op de technologische ontwikkelingen in de markt. We hebben een aantal collega’s gevraagd wat op dit
Lees meer...