Skip to content

De mensen van InfraHealth opereren op het snijvlak van zorg en IT. Ieder werkt op zijn eigen manier aan het optimaliseren van zorgprocessen, zodat zorgprofessionals hun werk goed kunnen doen. Wim Schoemaker is een van onze projectmanagers. Hij werkt nu één jaar bij InfraHealth en vertelt over zijn ervaringen.

“Voor ik bij InfraHealth kwam, heb ik ruim elf jaar bij ziekenhuizen Isala en Treant gewerkt. Bij Isala werkte ik projectmatig samen met Jan van Pijkeren en Niek Ferwerda van InfraHealth. Ik was zeer geïnteresseerd in waar InfraHealth mee bezig was, de domotica-kant van de zorg-IT. Ik heb contact gehouden en ben uiteindelijk overgestapt.”

Het mooie van domotica

“Bij de ouderenhuizen van Treant werkte ik ook al aan het verbeteren van de netwerken en zorgdomotica. Wat ik er zo interessant aan vind? Domotica speelt in op de wijzigende wet- en regelgeving waardoor mensen zo veel mogelijk langer zelfstandig blijven wonen. Met zorgdomotica kun je dat ondersteunen: je kunt mensen maximale vrijheid bieden met de mogelijkheid om hulp te vragen als het mis gaat, of zelfs automatisch signalering laten afgaan. Daarnaast is het een enorme ondersteuning van het proces. In de ouderenzorg is het best moeilijk om personeel te vinden. Met juiste domotica is zorgpersoneel veel minder aan het lopen en controleren en neemt de techniek de bewaking over. Overdag en vooral ook ’s nachts, als er toch al minder medewerkers aanwezig zijn.”

Goed in regie

“Na al die jaren bij grote zorginstellingen leek het me leuk om bij een kleiner bedrijf te werken, dat anders in de markt staat. Bij InfraHealth paste dat helemaal. Het is een compacte organisatie met korte lijnen. We wisselen onderling informatie uit, helpen elkaar en weten elkaar te inspireren. We zijn nu met z’n zevenen en we werken allemaal aan hetzelfde: we zoeken de beste oplossing voor de klant, qua investering én op de lange termijn. Ik denk dat we pragmatisch zijn, no-nonsens, goed in regie. Van begin tot eind bewaken en sturen we de projecten en onderhouden we alle contacten met externe leveranciers. Daarbij laten we zo veel mogelijk de eigen medewerkers van de klant meedraaien, zodat zij direct met de oplossingen aan de slag kunnen. In de zorg wordt heel veel uitbesteed en IT-afdelingen worden steeds meer regieafdelingen. Wij helpen daarbij.”

De dynamiek van verschillende locaties

“Ik ben projectmanager en geef advies. Op dit moment werk ik onder andere aan het vernieuwen en vervangen van domotica voor verschillende locaties van zorginstelling Noorderboog. Noorderboog heeft verschillende leveranciers en verschillende locaties. Dat vind ik erg prettig!  Veel organisaties waar InfraHealth voor werkt hebben verschillende locaties, die vanuit hun historie allemaal een eigen dynamiek hebben. Bij dat soort instellingen speelt ook sterk mee wanneer het pand gebouwd is, welke systemen er zijn aangelegd, wat voor bewoners er zijn enzovoort.”

IT heel dicht bij de patiënt

“Tegelijkertijd wordt de domotica steeds slimmer en steeds dynamischer. Het wordt sneller vervangen. Leuk is ook dat je in het verleden flink wat apparatuur nodig had om bijvoorbeeld iemand te bewaken tegen vallen, tegenwoordig heb je voldoende aan één slimme sensor! Er zijn steeds meer ontwikkelingen, zowel in de ondersteuning van het zorgproces als voor het welzijn van cliënten, zoals bijvoorbeeld een robotdiertje voor mensen met dementie. Ik vind dat erg mooi om te zien en bij InfraHealth zit ik veel dichter op het hele proces. Dat is toch heel anders dan mijn eerdere werk in een ziekenhuis, waar de IT wat verder van de patiënt af staat. Bij InfraHealth werken we samen met de leveranciers en de zorgmedewerkers aan het zo goed mogelijk inzetten van de techniek. We zijn er echt om de mensen in de zorg te begeleiden, dáár doen we het voor.”

Wij helpen IT zo in te zetten dat zorgmedewerkers goed kunnen werken. Ben je benieuwd hoe InfraHealth / HealthDomotics jouw organisatie verder kan helpen? Lees ook onze andere artikelen en neem contact met ons op.

De 8 meest gestelde vragen door zorgorganisaties over zorgdomotica beantwoord – deel 1

Zorgdomotica biedt veel voordelen voor de zorgvrager, de zorgprofessional én de organisatie. InfraHealth helpt organisaties bij het selectietraject van zorgdomotica. Dat doen we van Aanvraag tot Zorg, het moment dat
Lees meer...

Zorgtechnologie, daar wordt de zorg écht beter van

Als onafhankelijke dienstverlener op het gebied van zorgtechnologie bieden we alle kennis en kunde om zorginstellingen met IT-projecten te helpen. Wij hebben veel inzicht in de ontwikkeling van zorgtechnologie en
Lees meer...
slimme technologie

Toonaangevende zorgtechnologie

InfraHealth is de kennispartij voor technologie in de zorg. Daarom zijn we altijd alert op de technologische ontwikkelingen in de markt. We hebben een aantal collega’s gevraagd wat op dit
Lees meer...