Skip to content

Jan van Pijkeren, mede-oprichter en managing partner van InfraHealth, verlaat ons bedrijf. Hij gaat zijn hart achterna dat niet alléén klopt voor IT in de zorg. Hij wil graag meer tijd besteden aan dingen die hij ook belangrijk vindt. Als betrokken managing partner werkt hij fulltime voor InfraHealth en dat kan hij niet meer combineren. Daarom start hij op 1 juni aan een nieuwe etappe in zijn loopbaan.

Jan van Pijkeren: “De aanleiding voor mijn overstap is dat ik christelijke organisaties wil helpen bij het verbeteren van hun bedrijfsvoering. Ik wil daar graag tijd voor vrijmaken maar dat is lastig te combineren met mijn functie bij InfraHealth. Daar werk ik nu nauw samen met mijn compagnons en dat vraagt vijf dagen per week alle aandacht. Dat zou ik ook niet anders willen; ik kan er niet minder tijd in steken en het net zo goed doen.“

Toeval bestaat niet?

“Eind vorig jaar begon ik na te denken over een andere oplossing: ander werk vinden, waarbij ik wél tijd vrij kan maken. En net toen kwam er iemand van het bedrijf Van Buren Patentmanagement op mijn pad. De eigenaar wilde met pensioen en zocht een overnamekandidaat. Het runnen van het bedrijf kostte hem zo’n drie à vier dagen per week. Dat paste perfect! Het werk, tja, dat is echt totaal iets anders. Geen ICT, geen zorgtechnologie, niet meer met klanten meedenken in het oplossen van hun uitdagingen. De aandacht gaat vooral naar het bedrijf zelf en de dienstverlening in een heel andere branche. Ik ben nu 51; nog jaren de tijd om me erin te professionaliseren. Ik heb goede ideeën waardoor de mensen in het bedrijf hun werk nog beter kunnen gaan doen.”

Wat neem je mee van je ervaringen bij InfraHealth?

“Ik neem vooral veel ervaring mee op het gebied van bedrijfsvoering. We zijn InfraHealth in 2017 vanuit het niets begonnen, hebben het samen opgezet en gerund en nu is het bedrijf gegroeid tot 11 medewerkers. Ik deed onder andere interne zaken en HR en heb daar heel veel van geleerd. Die ervaring neem ik mee naar mijn nieuwe bedrijf en naar de organisaties die ik ga helpen. Daarnaast weet ik veel van ICT dat ook erg goed van pas komt. In de patentenbranche gaat echt nog heel veel op papier. Veel post en documenten scannen. Dat kan anders!”

Wat ga je missen?

“De adviestrajecten die ik bij klanten mocht doen vond ik erg leuk, zowel op het gebied van ICT als dat van zorgtechnologie. Oplossingen vinden vraagt om creativiteit en expertise. De klant verder helpen met mijn ervaring en kennis ga ik zeker missen.”

Wat wens je ons bij InfraHealth?

“De onafhankelijke positie van InfraHealth voor leveranciers: Zorg dat die behouden blijft! Op die manier kunnen jullie de klanten het beste adviseren en helpen. Dáár is InfraHealth goed in, en daar komen de klanten voor. Houd dat vol, dan zal het bedrijf zeker door blijven groeien!”

Bedankt Jan!

Met Jan vertrekt een zeer gewaardeerde collega, die met zijn kennis, ideeën en persoonlijkheid veel heeft betekend voor InfraHealth. Wij als compagnons, onze andere collega’s en onze klanten zullen hem erg missen. Tegelijkertijd vinden we het geweldig dat hij zijn hart volgt. We wensen Jan veel geluk bij Van Buren Patentmanagement!

De 8 meest gestelde vragen door zorgorganisaties over zorgdomotica beantwoord – deel 1

Zorgdomotica biedt veel voordelen voor de zorgvrager, de zorgprofessional én de organisatie. InfraHealth helpt organisaties bij het selectietraject van zorgdomotica. Dat doen we van Aanvraag tot Zorg, het moment dat
Lees meer...

Zorgtechnologie, daar wordt de zorg écht beter van

Als onafhankelijke dienstverlener op het gebied van zorgtechnologie bieden we alle kennis en kunde om zorginstellingen met IT-projecten te helpen. Wij hebben veel inzicht in de ontwikkeling van zorgtechnologie en
Lees meer...
slimme technologie

Toonaangevende zorgtechnologie

InfraHealth is de kennispartij voor technologie in de zorg. Daarom zijn we altijd alert op de technologische ontwikkelingen in de markt. We hebben een aantal collega’s gevraagd wat op dit
Lees meer...