Skip to content

InfraHealth is dé IT-specialist in de zorg met de focus op advies, projectbegeleiding en interim management. We werken met hart voor de zorg en met de specialistische kennis van onze IT-professionals. Onze missie: omdat IT altijd moet kloppen! Dat klinkt mooi, maar wat merken onze klanten daar nou van? We vroegen het aan Martine Maris, Manager Bedrijfsvoering bij zorginstelling ’s Heeren Loo De Noorderbrug.

Deze zorginstelling levert zorg aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), doofheid met complexe problematiek en chronische neurologische en neuromusculaire aandoeningen. De Noorderbrug maakt sinds april 2020 onderdeel uit van ’s Heeren Loo en behandelt en begeleidt ruim 1.400 cliënten vanuit locaties in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. De Noorderbrug biedt zorg en begeleiding bij de cliënten thuis, op de talentcentra en op woonlocaties met 24-uurszorg.

Het begon met één project

“Anderhalf jaar geleden huurden we InfraHealth voor het eerst in voor een project op één van onze locaties in Sneek” vertelt Martine Maris. “Daar werkte de zorgalarmering niet goed. Niet alle medewerkers wisten even goed hoe het werkte, de techniek liet ons in de steek en de verbindingen met bijvoorbeeld de wifi en de brandmelding haperden. We gingen op zoek naar een organisatie met kennis van zaken die het project vlot kon trekken en kwamen via via in contact met InfraHealth. Zij leverden een geschikte projectleider die samen met de medewerkers en de leverancier tot een goede oplossing kwam.”

Nu lopen er meerdere projecten

“In de loop van de tijd bleek dat er op veel meer locaties aandacht nodig was voor de zorgalarmering en domotica. Hier zijn we samen met InfraHealth gaan kijken naar wat er precies nodig was, voor we de soms verouderde systemen kunnen omzetten. InfraHealth is daarbij een fijne partner omdat ze inhoudelijke kennis van zaken en techniek combineert met goed projectmanagement en communicatie richting de gebruikers en andere partijen.”

De harde én de zachte kant

“Bijvoorbeeld op het gebied van zorgalarmering kennen de mensen van InfraHealth de systemen die in gebruik zijn. Ze weten wat elke leverancier kan bieden en welk aanbod het beste past bij onze doelgroep. Als uitgangspunt nemen ze wat onze cliënten en medewerkers nodig hebben. Ze zijn dus sterk in techniek en hebben verstand van projectmanagement. Bij het uitrollen van een project leggen ze verbinding met de netwerken, de infrastructuur en andere aanverwante processen. De communicatie met onze medewerkers bij de implementatie is goed en ze nemen ook andere partijen zoals de aanbieders van telefonie en brandmelding mee in het project. Ze ontzorgen ons op alle gebieden: technisch inhoudelijk, projectmanagement en communicatie.”

Integratie van twee organisaties

In 2021 is De Noorderbrug overgenomen door ’s Heeren Loo. Martine Maris: “De integratie van onze systemen in ’s Heeren Loo is een flinke onderneming met veel deelprojecten. Eén daarvan is de integratie van de zorgdomotica. Wat betekent het voor het reguliere beheer én voor projecten als we de zorgdomotica van De Noorderbrug integreren met die van ’s Heeren Loo? InfraHealth is ook bij dit project aangehaakt en helpt ons bij het borgen van de processen rondom de zorgalarmering in de organisatie.”

Elkaar op inhoud kunnen aanspreken

“Op dit moment werken er meerdere projectmanagers van InfraHealth bij ons. Junior en senior, op verschillende locaties en voor verschillende projecten. Ook werkt er iemand mee aan implementaties, met veel direct contact met de medewerkers om hen op weg te helpen. Zelf heb ik één overall aanspreekpunt. Die kan ik echt overal over aanspreken, ook als het in een project even niet zo goed loopt. Op zijn beurt geeft hij mij ook wel eens feedback. We kunnen elkaar op inhoud aanspreken, dat is een grote meerwaarde.”

Ontzorging op alle vlakken

“De Noorderbrug wilde graag op alle vlakken ontzorgd worden en dat is precies wat InfraHealth doet: technisch inhoudelijk, op het gebied van leveranciers, implementatie, goede communicatie met de medewerkers én projectmanagement. Als dat is wat je zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres. InfraHealth is erg transparant en aanspreekbaar. Het zijn geen loze woorden: de mensen van InfraHealth zoeken echt de aansluiting met de organisatie waar ze zitten om te doen wat dáár nodig is.”

Ook samenwerken met InfraHealth? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

De 8 meest gestelde vragen door zorgorganisaties over zorgdomotica beantwoord – deel 1

Zorgdomotica biedt veel voordelen voor de zorgvrager, de zorgprofessional én de organisatie. InfraHealth helpt organisaties bij het selectietraject van zorgdomotica. Dat doen we van Aanvraag tot Zorg, het moment dat
Lees meer...

Zorgtechnologie, daar wordt de zorg écht beter van

Als onafhankelijke dienstverlener op het gebied van zorgtechnologie bieden we alle kennis en kunde om zorginstellingen met IT-projecten te helpen. Wij hebben veel inzicht in de ontwikkeling van zorgtechnologie en
Lees meer...
slimme technologie

Toonaangevende zorgtechnologie

InfraHealth is de kennispartij voor technologie in de zorg. Daarom zijn we altijd alert op de technologische ontwikkelingen in de markt. We hebben een aantal collega’s gevraagd wat op dit
Lees meer...