Skip to content

Probleem? Opgelost! In deze serie vertellen onze medewerkers en klanten over IT-vraagstukken die we hebben opgelost voor organisaties in de zorg. Dit keer vertelt Arie Koenen van Cosis, een van onze klanten, over zijn ervaring met InfraHealth.

Eerder in deze serie kon je al lezen hoe Niek Ferwerda als projectleider voor Cosis aan de slag ging. Cosis is een grote organisatie in Drenthe en Groningen die mensen met een verstandelijk en/of psychische beperking helpt grip te krijgen op het leven. Niek realiseerde samen met Cosis en verschillende leveranciers een eenduidige en solide digitale infrastructuur voor ongeveer 200 verschillende locaties door het hele verzorgingsgebied. Die samenwerking beviel zo goed dat InfraHealth daarna betrokken bleef bij Cosis. Arie Koenen, manager Informatie & Automatisering bij Cosis, vertelt over de samenwerking.

In oktober 2020 kwam Niek Ferwerda van InfraHealth bij ons binnen voor het coördineren van het project rond onze infrastructuur: internet en WiFi voor zakelijke toepassingen regelen op ongeveer 200 locaties. Het was een moeizaam project en daar hadden we een stevige projectmanager voor nodig. Niek ging daadkrachtig aan de slag. Hij heeft het project vlot getrokken, schakelde met meerdere partijen en bleef er bovenop zitten. Zo is het project uiteindelijk binnen een half jaar afgerond.

Persoonlijke en professionele klik

Vanuit onze zakelijke relatie ontstond goed persoonlijk contact. Vrijwel van meet af aan konden we met elkaar lezen en schrijven. We verstonden elkaar heel snel, begrepen elkaar en konden ook goed kritisch zijn naar elkaar. Later maakte ik kennis met collega’s van Niek bij InfraHealth en ook dat klikte goed. De aanpak van InfraHealth is nuchter, rechttoe rechtaan en gefocust op de opdrachten die er liggen. De goede dingen doen, zonder gekkigheid. Dat vind ik zelf ook belangrijk.

Van project naar nauwe samenwerking

Na de realisatie van het project vroeg ik Niek om mee te draaien in het management op de afdeling. Daar leverde hij een forse bijdrage aan het aansturen van de afdeling, met een focus op de techniek. De afdeling verkeert nu in een betere positie en de dienstverleningscontracten zijn flink verbeterd. Daarnaast heeft hij mij goed ondersteund in het dagelijks management van de afdeling.

Een stuurman die ook echt stuurt

Het project waar Niek mee begon was voor ons echt een grindbak. Daar was eerder al veel niet goed gegaan en wij waren er flink op vastgelopen. We hadden iemand nodig die koersvast is, een stuurman die echt stuurt. Dat gold ook voor het managen van de afdeling. Daarin hebben we echt 100% samengewerkt. En dat geldt net zo goed voor toekomstige projecten. Het gaat erom de juiste dingen te doen, en die dingen goed te doen. Dat kwaliteitsdenken zie je terug in het doen en laten van Niek en van InfraHealth.

Relatie voor de toekomst

Ik vertrek dit jaar bij Cosis, maar de samenwerking tussen Cosis en InfraHealth is duurzaam, voor de toekomst. Niek start 1 december met zijn derde project bij Cosis, gericht op zorgalarmering, zorgdomotica en telefonie. We hebben hem hard nodig. Ook een collega van Niek is bij ons aan de slag. De betrokkenheid van InfraHealth zorgt voor continuïteit, daar kunnen we op vertrouwen.

Met onze projectmanagers en adviseurs haal je niet alleen expertise in huis maar ook gedreven mensen. Omdat de menselijke kant van IT óók altijd moet kloppen.

Wij helpen IT zo in te zetten dat zorgmedewerkers goed kunnen werken. Ben je benieuwd hoe InfraHealth jouw organisatie verder kan helpen? Neem dan contact met ons op.

De 8 meest gestelde vragen door zorgorganisaties over zorgdomotica beantwoord – deel 1

Zorgdomotica biedt veel voordelen voor de zorgvrager, de zorgprofessional én de organisatie. InfraHealth helpt organisaties bij het selectietraject van zorgdomotica. Dat doen we van Aanvraag tot Zorg, het moment dat
Lees meer...

Zorgtechnologie, daar wordt de zorg écht beter van

Als onafhankelijke dienstverlener op het gebied van zorgtechnologie bieden we alle kennis en kunde om zorginstellingen met IT-projecten te helpen. Wij hebben veel inzicht in de ontwikkeling van zorgtechnologie en
Lees meer...
slimme technologie

Toonaangevende zorgtechnologie

InfraHealth is de kennispartij voor technologie in de zorg. Daarom zijn we altijd alert op de technologische ontwikkelingen in de markt. We hebben een aantal collega’s gevraagd wat op dit
Lees meer...