Skip to content

Alex van Senten startte op 1 november 2023 bij InfraHealth als consultant en projectleider. Hij werkte eerder bij leveranciers van zorgtechnologie, als technisch en salesconsultant. Hij stapte over naar de advieskant, om de techniek zo goed mogelijk te regelen voor zorgprofessionals en de bewoners van zorginstellingen. We stellen Alex graag aan je voor!

Hoe kwam je bij ons terecht?

“Met mijn technische achtergrond ben ik ooit begonnen met het monteren en programmeren van zorgtechnologie. Daarna werd ik technisch consultant en later salesconsultant bij een leverancier van zorgtechnologie. De mensen van InfraHealth kwam ik tegen tijdens mijn werk. We raakten in gesprek over hun werk en ik werd enthousiast over wat zij deden om zorginstellingen te helpen. Ik zag ook meteen een interessante uitdaging: een rol waarin ik zou kunnen helpen de ICT voor zorgprofessionals en bewoners van zorginstellingen goed te organiseren. De inhoud van het werk leek me ook heel dynamisch: Schakelen tussen projecten en opdrachten bij verschillende zorginstellingen en contact met alle zorgtechnologieleveranciers.”

Wat interesseert je in dit werk?

“Vaak is de ICT in de zorg niet optimaal georganiseerd. Zorginstellingen weten niet goed hoe ze het kunnen organiseren, of is het gekozen systeem niet volledig geadopteerd. Er zijn altijd open eindjes. Die problematiek uitzoeken en oplossen, interesseert me heel erg en kan ik goed.”

Wat kom je leren en wat neem je mee?

“Op mijn nieuwe plek bij InfraHealth leer ik veel over de verschillende zorgtechnologieleveranciers en hun oplossingen. Wat de actuele vraag uit de zorg is en hoe de leveranciers daarop anticiperen. Ik leer veel van mijn collega’s met meer ervaring als projectleider. Op mijn beurt breng ik veel interessante technische kennis over zorgtechnologie mee en weet ik goed hoe leveranciers denken. Daarnaast ben ik jonger dan gemiddeld bij InfraHealth; mijn ‘jongere’ blik is soms verfrissend!”

Wat is je eerste indruk?

“Na twee maanden weet ik al dat het me heel goed bevalt bij InfraHealth. Op mijn eerste dag lag er een onboardingsprogramma voor de eerste maand voor me klaar. Dat was een leuke en goede inwerkperiode. Ik had een mentor, heb goed met alle collega’s kennisgemaakt en ben met elke collega een dag mee geweest op locatie. Het is erg leuk om zo ontvangen te worden! En het werkt! We weten van elkaar precies wie waar sterk in is, en wie waarmee kan helpen. Ons kennisniveau is echt heel hoog en de klant profiteert daarvan. Als ze een consultant van InfraHealth inhuren, krijgen ze de knowhow van het hele team erbij. Terwijl het contact toch heel persoonlijk blijft.”

“De kantoordag op vrijdag vind ik ook heel mooi. Het hele team is dan aanwezig, om samen kennis te delen, trainingen te volgen en presentaties te krijgen. Zo worden we steeds beter in ons vak en daar hebben onze klanten voordeel van. De werk-prive balans is goed. Ik ervaar geen druk om zoveel mogelijk opdrachten te doen. Het gaat bij InfraHealth echt om de kwaliteit die we samen aan zorginstellingen willen leveren. Dat is een groot verschil met detacheringsbedrijven.”

Waar kijk je naar uit in je nieuwe baan?

“Ik ben net begonnen met mijn eerste echte adviestrajecten voor een zorgorganisatie. Daar keek ik enorm naar uit! Elke organisatie ervaart andere uitdagingen en heeft andere wensen voor een oplossing. In mijn rol breng ik de situatie in beeld onderzoek ik wat de problemen zijn en adviseer ik hoe de ideale situatie er uitziet. Ik spreek met veel verschillende mensen op alle niveaus in de organisatie. Dat zij na zo’n gesprek met een glimlach, omdat ze gehoord zijn, de deur uitlopen, dát vind ik mooi. Ik vind het fijn om op deze manier iets bij te dragen aan de kwaliteit van de zorg.”

Wil je ook werken bij InfraHealth? Check onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega. Wil je meer weten over wat Alex voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De 8 meest gestelde vragen door zorgorganisaties over zorgdomotica beantwoord – deel 1

Zorgdomotica biedt veel voordelen voor de zorgvrager, de zorgprofessional én de organisatie. InfraHealth helpt organisaties bij het selectietraject van zorgdomotica. Dat doen we van Aanvraag tot Zorg, het moment dat
Lees meer...

Zorgtechnologie, daar wordt de zorg écht beter van

Als onafhankelijke dienstverlener op het gebied van zorgtechnologie bieden we alle kennis en kunde om zorginstellingen met IT-projecten te helpen. Wij hebben veel inzicht in de ontwikkeling van zorgtechnologie en
Lees meer...
slimme technologie

Toonaangevende zorgtechnologie

InfraHealth is de kennispartij voor technologie in de zorg. Daarom zijn we altijd alert op de technologische ontwikkelingen in de markt. We hebben een aantal collega’s gevraagd wat op dit
Lees meer...